Eddie Beniers

Over Eddie

Mijn naam is Eddie Beniers. Als bewindvoerder ben ik werkzaam in het gebied van de Rechtbanken Arnhem (gebied Betuwe), Breda (West-Brabant en Zeeland) en ’s-Hertogenbosch (Oost-Brabant).

Ervaring als bewindvoerder

Als vrijwilliger en professional heb ik 30 jaren financiële ervaring. Bij banken heb ik gewerkt zowel als manager en als accountmanager. Mijn klanten waren grote en kleine particulieren en grote en kleine MKB-ondernemingen. In dit brede scala aan relaties heb ik op het gebied van financieren, beleggen, budgetbeheer, fiscaalrecht (Box I, II, III) en erfrecht veel voor hen in hun financiële begeleiding kunnen betekenen. Nu heb ik besloten om mijn vrijwilligerswerk bij Humanitas en mijn ervaring als bankier te combineren en er mijn beroep van te maken als beschermingsbewindvoerder. Ik wilde graag een maatschappelijke bijdrage leveren en daarvan mijn bedrijf maken. Die persoonlijke financiële zaken kunnen als ze je boven het hoofd groeien een persoonlijk probleem worden. Dan vraagt het kracht om aan de bel te trekken en hulp te vragen. Juist de mensen bij Profez kennen vanuit hun ervaringen dat gevoel. Zij hebben vaker met dat bijltje gehakt. Bewindvoering, op professionele basis, is dan een zeer geschikte methode samen met budgettering en/of mentorschap.

Wie ben ik?

Luisteren met een zakelijk en een menselijk oor. Daarbij doorzettingsvermogen, betrouwbaar met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, creativiteit en humor. In mijn werk, eerst 8 jaar als docent economie en later 27 jaar als bankier in verschillende functies was luisteren altijd mijn sterke kant. Door mijn onderwijs achtergrond kan ik moeilijke zaken gemakkelijk uitleggen. Tijdens mijn vrijwilligers en bankwerk heb ik dat vaak kunnen toepassen. Langzaamaan werd in mijn bankwerk steeds meer commerciële en administratieve druk zonder nog enige binding met de klant de drive van de organisatie, en steeds minder die van mij. Tijdens mijn werk bij Humanitas was dat omgekeerd. Daar heb ik mijn beroep van gemaakt als zelfstandig beschermingsbewindvoerder.

Ik krijg energie als ik zie dat het beschermingsbewind zijn vruchten af gaat werpen; als de situatie weer stabiel wordt, de rust weder keert, er ligt aan het einde van de tunnel in zicht komt en mensen weer ruimte krijgen om actief deel te nemen aan de maatschappij. De glimlach die ik dan ervaar bij een cliënt is voor mij onbetaalbaar. Mensen die volledig zijn vastgelopen in hun administratie weer vlot trekken. Het op de rit krijgen van hun administratie. Hun financiële situatie weer overzichtelijk en stabiel maken. Dat alles geeft me veel bevrediging en voldoening. Bij mijn eerste bezoek is mijn openingszin steevast, “ik ben lui en dom”. Hiermee is de toon gezet om de mensen vastgelopen in hun financiële situatie te ondersteunen en door zelfwerkzaamheid hun zelfrespect en waardigheid weer terug te geven.

Profez weet als professionele organisatie al meer dan 10 jaar dat bewindvoering, mentorschap en budgettering vooral is gebaseerd op persoonlijke financiële zaken. Dat zie je terug in de achtergrond van de bewindvoerders en mentoren. Veelal bewindvoerders met een sociaal-psychologische verleden en ex-bankiers en ex-deurwaarders met jarenlange financieel-juridische ervaring.

Wil jij je net als Eddie aansluiten bij Profez? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.