Vandoekoetotdigi

29 maart 2022

Het is #Weekvanhetgeld ! Erevoorzitter van het platform #wijzeringeldzaken koningin Máxima heeft de 11e editie van deze jaarlijkse projectweek geopend.
De wereld wordt steeds digitaler. Online winkels zijn altijd open, steeds meer kinderen krijgen hun zakgeld digitaal en jongeren betalen met hun mobiele telefoon, ‘spelen’ online met cryptomunten.
De projectweek #wvhg van 28 maart t/m 1 april 2022 was aanleiding voor een onderzoek naar koopgedrag onder 1.000 MBO studenten. Daaruit bleek dat 40% wel eens op afbetaling koopt en dat daarvan ruim 1/3 daardoor vaak in #financiëleproblemen komt. Een groep van 14% handelt in cryptovaluta, 20% daarvan met geld wat ze eigenlijk niet kunnen missen terwijl 44% zegt al veel geld te zijn verloren.
Verleidingen zijn overal, dat is een gegeven. Hoe ga je daar verstandig mee om? Via het weekthema #vandoekoetotdigi wordt onze nieuwe generatie dat geleerd via allerlei gastlessen door financieel experts van banken, verzekeraars en andere deelnemende partijen. Er zijn radio-uitzendingen over geld en jongeren bij FunX, dat bovendien ervaringsverhalen verzamelt en deel via #moneymoves. Ook is er elke dag vanaf 8.30 uur de Week van het geld Journaal https://lnkd.in/dgtumGG8. En dat is niet alleen voor kinderen interessant.
Dus zegt het voort en deel de boodschap!

Postbus 132
7570 AC Oldenzaal

Bezoekadres Profez BV
Welbergweg 23
7556 PE Hengelo
Alleen op afspraak