Schuldhulpverlening

Bij Profez kunt u terecht voor schuldhulpverlening. Schulden hebben veel oorzaken, soms doordat uw eigen financieel inzicht niet goed is, maar er zijn ook veel oorzaken waar u misschien geen invloed op hebt gehad:

– Stagnerende economie met al zijn gevolgen
– U bent uw baan verloren

In het begin is vaak het ene gat nog wel met het andere te dichten. Maar in de meeste gevallen volgt een uitzichtloze situatie waarin incassobureaus en deurwaarders aan alle kanten proberen de vorderingen te innen door bankbeslagen, inboedelbeslag, beslag op het inkomen of gedwongen verkoop van het huis.

Er ontstaat een ingewikkelde situatie waar zonder hulp lastig uit te geraken is. Daarnaast legt dit alles een enorme druk op u en uw gezin. Stress en gebrek aan ontspanning kunnen zorgen voor psychosociale problemen. Bijvoorbeeld: uw relatie loopt stuk of u wordt ziek van de druk die op uw schouders ligt.

Om uit deze financiƫle problemen te geraken bent u gebonden aan allerlei regels voordat een regeling of eventuele wettelijke schuldsanering (WSNP) tot de mogelijkheden behoort. Zo wordt eerst de mogelijkheid van een minnelijk traject onderzocht, waarbij u alles (100%) of een deel daarvan terugbetaalt aan de schuldeisers.

De bedoeling van schuldhulpverlening is dat uw situatie stabiliseert, u weer licht ziet aan het eind van de tunnel en de druk die op uw schouders ligt vermindert.

Onze bewindvoerders kunnen u helpen bij het regelen van uw schulden door het onderzoeken van de mogelijkheid van een schuldregeling met de schuldeisers. Wij doen dit in opdracht van bijvoorbeeld werkgevers of woningbouwcoƶperaties.

Alle bewindvoerders zijn opgeleid volgens de NEN 8048 eisen en werken volgens de vastgestelde NVVK normen en weten hoe we u kunnen het beste kunnen helpen, mede door onze ervaring in schuldhulpverlening en in de omgang met incassobureaus en deurwaarders.

Graag verduidelijken we enkele zaken/mogelijkheden in een gesprek. Als u uw gegevens achterlaat dan bellen we u om de mogelijkheden te bespreken.

Postbus 132
7570 AC Oldenzaal

Bezoekadres Profez BV
Welbergweg 23
7556 PE Hengelo
Alleen op afspraak