Voorlichting over schulden

“Voorlichting verkleint de kans op hoge schulden!”

Mijn naam is Esther. Tijdens mijn burn-out raakte ik verslaafd aan een kalmeringsmiddel. Mijn huisarts wilde dit middel niet langer voorschrijven, dus ik zocht mijn heil op het internet. Dat kostte honderden euro’s per maand. Al snel ontstonden er daardoor achterstanden in de huur en zorgverzekering.

Mijn collega’s begon het op te vallen dat ik slecht at en geen nieuwe kleren meer kocht. Eén collega heeft zijn zorgen geuit tegen mijn werkgever. Mijn werkgever reageerde opvallend goed; het zou hem immers ook veel geld kosten als ik in de ziektewet zou komen. Mijn werkgever heeft in overleg met mij Profez ingeschakeld en zij helpen mij nu naar volle tevredenheid met mijn budget en schulden.

Graag wil ik iedereen waarschuwen: de meeste werkgevers en collega’s negeren de signalen die wijzen op schulden en ontdekken de schulden pas als er loonbeslag wordt gelegd. Vaak zijn schulden dan al hoog opgelopen. Door voorlichting kun je werkgevers bewust maken van de signalen en hen handvatten geven hoe zij de werknemer kunnen helpen.

Postbus 132
7570 AC Oldenzaal

Bezoekadres Profez BV
Welbergweg 23
7556 PE Hengelo
Alleen op afspraak