Richt je aandacht op wat je wilt bereiken, niet op de hobbels in de weg.

Bewindvoering

Voor wie?

Velen ervaren stress als ze met hun financiën bezig zijn. Eén op de vijf mensen kan zelfs regelmatig niet slapen vanwege hun financiële situatie met als gevolg lichamelijke en mentale klachten. Het komt ook voor dat je door je lichamelijke of mentaal welzijn niet meer in staat bent om jouw financiën te beheren. In beide situaties ontstaan op den duur geldzorgen en mogelijk financiële problemen. 

Er komt dan een moment dat je behoefte hebt aan hulp, maar hulp of advies vragen is niet gemakkelijk. Door schaamte en ongemak wordt er vaak liever niet over gepraat. Toch blijkt uit recent onderzoek dat juist praten de beste eerste stap blijkt te zijn op weg naar een oplossing. 

Een gesprek met een professional is dan een verstandige keuze. Hij/ zij kan je helpen en ondersteunen als jouw financiën je te veel worden als gevolg van lichamelijke of geestelijke klachten, maar ook als je schulden hebt.

Wat doet een bewindvoerder?

Je bewindvoerder regelt alle geld- en belastingzaken. Jouw bewindvoerder zorgt voor de betalingen van jouw vaste lasten en treft betalingsregelingen als dat nodig is. Als er spaargeld is of als je beleggingen hebt, wordt dit voor je beheerd. Hiervoor, en voor het geld dat je verder maandelijks vrij te besteden hebt, worden aparte rekeningen geopend. Hierdoor krijg je rust en overzicht.

Een bewindvoerder:

Hoe vraag je aan?

Vul het adviesformulier in en wij nemen contact met je op.

In een persoonlijk, vrijblijvend gesprek kijken wij of je in aanmerking komt voor beschermingsbewind; er moet een grond zijn om het bewind door de rechter te laten uitspreken.

Als je in aanmerking komt, dan stellen wij een verzoekschrift op. Is de aanvraag compleet? Dan toetst de rechter de aanvraag waarop mogelijk een zitting volgt.

Wat zijn de kosten?

De beloning voor een bewindvoerder wordt ieder jaar vastgesteld door een groep van rechters. De vergoeding is afhankelijk van je gezinssamenstelling en de reden voor het bewind. Het actuele tarief kun je vinden op www.rechtspraak.nl. Heb je een laag inkomen? Dan worden de kosten voor een bewindvoerder mogelijk vergoed door je gemeente.

Ervaringen

5/5

Afspraak maken