De zon komt op en gaat onder, maar niet uit.

Mentorschap

Voor wie?

Het is soms lastig om in deze tijd alle (zorg)informatie te begrijpen, tot je te nemen en dan ook nog voor de juiste hulpverlening te kiezen. Een mentor helpt je bij het maken van jouw keuze door samen met jou (en soms je familie, partner of goede kennis) te bepalen wat je belangrijk vindt in het leven.

Een mentor kan samen met jou beslissen over hulpverlening waar jij je prettig bij voelt. Een mentor ondersteunt je dan ook bij de regie over zorg en welzijn.

Wat doet een mentor?

Je mentor regelt voor jou de persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en/of begeleiding. Je wordt zoveel mogelijk betrokken bij de taken en plichten van de mentor.

Een mentor:

Hoe vraag je aan?

Vul het adviesformulier in en wij nemen contact met je op.

In een persoonlijk, vrijblijvend gesprek kijken wij of je in aanmerking komt voor mentorschap; er moet een grond zijn om het mentorschap door de rechter te laten uitspreken.

Als je in aanmerking komt, dan stellen wij een verzoekschrift op. Is de aanvraag compleet? Dan toetst de rechter de aanvraag waarop mogelijk een zitting volgt.

Wat zijn de kosten?

De beloning voor een mentor wordt ieder jaar vastgesteld door een groep van rechters. Het actuele tarief kun je vinden op www.rechtspraak.nl. Heb je een laag inkomen? Dan worden de kosten voor een mentor mogelijk vergoed door je gemeente.

Ervaringen

5/5

Afspraak maken