Florieke Kienhuis

Over Florieke

Als bewindvoerder en mentor ben ik sinds 2011 werkzaam in de regio Twente en Amersfoort (regio Midden-Nederland).

Tijdens mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, groeide mijn interesse steeds meer om als bewindvoerder aan het werk te gaan. Ik heb daarom mijn stages uitgevoerd bij een kantoor gespecialiseerd in bewindvoering, curatele en mentorschap. Eenmaal werkzaam als bewindvoerder wilde ik graag op meerdere gebieden iets voor mijn cliënten kunnen betekenen en ben ik ook mentor geworden.

Specialisme

Door mijn achtergrond als Maatschappelijk Werkster ben ik sociaal ingesteld, een goede communicatie vind ik erg belangrijk. Daarnaast ben ik erg nauwkeurig in mijn werk en vind ik het belangrijk dat taken goed worden uitgevoerd. Wel vind ik het daarbij belangrijk dat mijn cliënten zelf ook gemotiveerd zijn en meewerken.

Drijfveer

Wat mij als bewindvoerder erg aanspreekt is het feit dat je voor mensen met financiële problemen iets kunt betekenen. Als mentor kan ik daarnaast iets betekenen in het regelen van persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Het helpen van cliënten met problemen waar zij op een bepaald moment om zeer diverse redenen (tijdelijk) zelf niet meer uitkomen. Financiële problemen kosten mensen vaak veel energie, waardoor zij niet in staat zijn zich op andere belangrijke zaken te focussen.

Energie

Ik neem als bewindvoerder de financiële zaken van mijn cliënten over, waardoor zij zich weer kunnen bezighouden met andere belangrijke zaken in hun leven. Dit om ervoor te zorgen dat het niet alleen met de financiën van mijn cliënt goed gaat, maar ook met mijn cliënt zelf. Wanneer ik zie dat het beter gaat met mijn cliënt, als zij bij mij onder bewind staat, geeft mij dit energie. Als mentor zijnde help ik mijn cliënten zodat zij de juiste begeleiding, verpleging en/of behandeling krijgen. De samenwerking aangaan met de cliënt (en eventueel andere betrokkenen) er samen voor zorgen dat de juiste hulp ingezet en gewaarborgd wordt. Wanneer je het positieve effect hiervan ziet geeft dit veel voldoening.

Profez partner

Hulpverlening is bij veel instanties vaak onpersoonlijk en mensen voelen zich veelal niet prettig behandeld. Binnen Profez is dit geheel anders. Door middel van een persoonlijke aanpak bieden wij ‘’financiële zorg op maat’’ aangezien elke cliënt en elke situatie verschillend is.

Wilt u net als Florieke bewindvoerder en/of mentor bij Profez worden? Neem contact op voor de mogelijkheden.