Gerrit Nijmeijer

Over Gerrit

Mijn naam is Gerrit Nijmeijer en ik ben bewindvoerder in de regio Twente. Onder de naam Profez Nijmeijer richt ik mij daarbij op mensen met een lichamelijk- of geestelijke beperking dan wel met problematische schulden. Ik ben 56 jaar en jarenlang werkzaam geweest in de banksector als senior accountmanager Bijzonder Beheer. In deze functie adviseerde ik zowel particuliere als zakelijke relaties met problematische schulden. Zeer belangrijk daarbij was voor mij dat de cliënt en zijn probleem centraal stonden.

Ervaring als bewindvoerder

In 2017 ben ik als zelfstandig financieel zorgverlener (Profez Nijmeijer) aan de slag gegaan. Ik richt mij op bewindvoering en schuldhulpverlening voor zowel de particuliere als zakelijke relaties. Uitgangspunt voor mij blijft daarbij dat de cliënt en zijn probleem centraal staan. Met Profez Nijmeijer maak ik onderdeel uit van de bewindvoerdersorganisatie Profez. Ik heb voor hen gekozen omdat het een franchise organisatie is waarbij een groot aantal bewindvoerders samenwerken, er veel specialisme aanwezig is en daardoor een brede dienstverlening wordt aangeboden. Bij elke cliënt hebben wij als doelstelling om rust en overzicht te creëren door ‘Financiële Zorg op Maat’ te bieden.

Wie ben ik?

Ik heb als missie dat ik hulp wil bieden aan cliënten die te maken hebben met (dreigende) schulden. Zonder oordelen, praktisch, snel en resultaatgericht. Dit geeft mij veel voldoening. Om een vicieuze cirkel van schulden te voorkomen, richt ik mij daarbij op zelfredzaamheid en bewust financieel gedrag voor de langere termijn. Schulden los je alleen op door structurele hulp, waarbij cliënten leren zelf de regie te nemen over hun financiële situatie. Ik heb als uitgangspunt dat je iemand in moeilijkheden niet in de steek laat. Ik ga naast je staan en neem je, als dat nodig is, aan de hand mee. En samen kijken en leren we hoe je vrij kan komen van (dreigende) schulden. Ongeacht je geloof, ras, geaardheid of afkomst. Voorkomen van schulden is natuurlijk het beste. Daarom is ruime aandacht voor vroege signalering en preventie van groot belang. Wie de cirkel van schulden doorbreekt of weet te voorkomen is pas echt vrij.