“Voorlichting verkleint de kans op hoge schulden!”

Het verhaal van Esther

Mijn naam is Esther. Tijdens mijn burn-out raakte ik verslaafd aan een kalmeringsmiddel. Mijn huisarts wilde dit middel niet langer voorschrijven, dus ik zocht mijn heil op het internet. Dat kostte honderden euro’s per maand. Al snel ontstonden er daardoor achterstanden in de huur en zorgverzekering.

Mijn collega’s begon het op te vallen dat ik slecht at en geen nieuwe kleren meer kocht. Eén collega heeft zijn zorgen geuit tegen mijn werkgever. Mijn werkgever reageerde opvallend goed; het zou hem immers ook veel geld kosten als ik in de ziektewet zou komen. Mijn werkgever heeft in overleg met mij Profez ingeschakeld en zij helpen mij nu naar volle tevredenheid met mijn budget en schulden.

Graag wil ik iedereen waarschuwen: herken de signalen die wijzen op schulden en ga hierover in gesprek of zoek hulp van een professional. Door schaamte en ongemak durfde ik zelf niet om hulp te vragen en ik was dan ook ontzettend opgelucht dat mijn collega naar mijn werkgever is gestapt.