Jan Klein Wolterink​

Over Jan

Mijn naam is Jan Klein Wolterink en sinds 2017 ben ik bewindvoerder in een straal van 30 kilometer om Winterswijk, maar ook in de Twentse gemeenten heb ik goede contacten.

Ik ben geboren en getogen in Twente. De roots van mijn ouders liggen in de Achterhoek. De afgelopen ruim 25 jaar heb ik gewerkt in de financiële dienstverlening. In deze periode heb ik me vooral beziggehouden met advisering, financiering, accountancy en control. Inmiddels ben ik ook opgeleid als professioneel beschermingsbewindvoerder, schuldhulpverlener en budgetcoach. Ik ben gehuwd en de trotse vader van 3 dochters.

Specialisme

In mijn werk als bewindvoerder is schuldhulpverlening mijn specialisme. Ik heb werkervaring opgedaan bij de schuldhulpverleningsdienst in Amsterdam Nieuw-West. Hier heb ik aan den lijve ondervonden hoe groot de impact van financiële zorgen op mensen zijn. Ook heb ik ervaren dat het iedereen kan overkomen.

Drijfveer

Mijn motto is: “wie zijn eigen weg gaat kan door niemand worden ingehaald”. Deze tekst zag ik voor het eerst toen ik in 2011 deelnam aan een goede doelentocht voor de stichting Join4 Energy en is me altijd bijgebleven. Je talenten gebruiken. Keuzes maken. Het heft in eigen handen nemen. Dat vind ik belangrijk. Als bewindvoerder help ik mensen, die om wat voor reden dan ook, moeite hebben bij het beheren van hun financiële zaken. Ook help ik mensen bij het oplossen van hun schulden. Hierbij komt mijn opgebouwde kennis en (levens)ervaring goed van pas.

Energie

Het werk van bewindvoerder geeft me veel energie. Het is sociaal, gevarieerd, maar brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Ik heb ontdekt dat je als financieel zorgverlener altijd toegevoegde waarde biedt.  Ik haal vooral energie uit de gesprekken met mensen in hun eigen thuissituatie. In mijn vrije tijd haal ik energie uit mijn gezin en uit sportief bezig zijn, zingen en fotograferen.

Profez partner

In 2016 heb ik het roer omgegooid en gekozen voor het werkveld van de financiële zorgverlening. Toen ik via enkele oud-collega’s in contact kwam met Profez was mijn gevoel bij de organisatie direct goed. De dienstverlening van Profez is laagdrempelig en de klant staat echt centraal. Als partner bij Profez kan ik mezelf als zelfstandig ondernemer blijven uitdagen. Daarnaast ben ik verzekerd van een goede ondersteuning vanuit een solide organisatie met een goede reputatie in de markt.