Pieter-Jan van Meerten

Over Pieter-Jan

Voorstellen

Mijn naam is Pieter-Jan van Meerten en ik werk als bewindvoerder met name in Rotterdam. Mijn cliënten zijn door omstandigheden niet in staat om hun geldzaken te regelen. Dit kan al dan niet tijdelijk zijn. Een deel van mijn cliënten worstelt met dementie, een verslaving of problematische schulden. Maar ook goed omgaan met vermogen is soms lastig.

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in het bankwezen. Zo ben ik meer dan 10 jaar werkzaam geweest bij Rabobank Rotterdam als private banker voor medici. Door de vele veranderingen binnen de Rabobank merkte ik dat de manier van werken niet langer bij mij paste. Met name de tijd en aandacht die ik aan cliënten wilde besteden, kwamen niet meer overeen met het beleid van de bank.

Ik besloot zelfstandig bewindvoerder te worden.  Mijn kennis van geldzaken en fiscale wetgeving zijn daarbij goed tot hun recht gekomen. Door mijn betrokken manier van werken voel ik mij dan ook als een vis in het water.

Motivatie

Als mensen om wat voor reden dan ook het overzicht van hun geldzaken niet meer hebben of als schulden problematisch zijn, dan voelt dat niet goed. Financiële problemen leiden vaak tot ontwrichting van de totale leefsituatie.  Het kan mensen belemmeren in hun deelname aan het maatschappelijk verkeer zoals werk, scholing, sport en ontspanning. Dat raakt mij.

De regie en verantwoordelijkheid neem ik graag over. Het is mooi om te zien dat mensen dan weer opbloeien en rustig kunnen slapen. Dat is de kern van mijn motivatie.

Eigenschappen

Van nature heb ik een sterk verantwoordelijkheidsbesef en moeilijke zaken ga ik niet uit de weg. Ik ben positief ingesteld en denk in oplossingen, niet in problemen.  Als iemand gemotiveerd is om uit problemen te komen, dan zal ik altijd dat extra stapje zetten. Ik ben vasthoudend, respectvol en betrokken. Humor vind ik belangrijk.

Profez

Kwaliteit en een goed gevoel vind ik belangrijk. Om die reden heb ik besloten mij bij Profez aan te sluiten. Het is een professionele organisatie met fijne mensen die een schat aan kennis en ervaring hebben.

Contact

Wilt u meer informatie over wat ik voor u kan betekenen? Mail of bel mij gerust. Ik ga graag vrijblijvend in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn.